Üdvözöljük honlapunkon

A Monori Bölcsőde története folytatása

1988. évben a fűtés korszerűsítés megvalósítása volt egy nagy beruházás: az olajfűtésről áttértünk a gázfűtésre és a mosókonyhában is megvalósították a meleg víz ellátást. 1990-től a bölcsődének csak ideiglenes működési engedélye volt. A csökkenő születések száma, a GYES, GYED bevezetése, csökkentette a bölcsődét igénybe vevők körét, de ez a hullám nálunk nem volt érezhető.

 1992-től az állami normatív támogatások mérséklésével az önkormányzatokat ellehetetlenítették. A fenntartók nagy nehézségek árán biztosították a feltételeket, intézmények szinten tartására. Az országban számos bölcsődét megszüntettek mivel fenntartásukra nem volt keret. Mi megmaradtunk köszönet Monor Város Önkormányzatának és Képviselő-testületének.

Az Állami Népegészségügyi és Tisztiorvosi Szolgálat Monor Város Intézete 1997. December 17-én helyszíni szemle során az épület adottságából kifolyólag hiányosságokat talált, szóba került az intézmény megszüntetése.

 A 1998. évi költségvetésben a kifogásolt hiányosságokat megszüntettük a működési engedélyt továbbra is csak ideiglenes hatállyal, kaptuk meg.

2010.Unio-s pályázattal külső nyílászárók cseréje, és homlokzati szigetelés történt.

  1. 2011. KMOP-4.5.2-09-2009-0012 pályázat kapcsán új épületszárny épült, illetve a régi épület belső felújítására került sor.

 Így már határozatlan időre kaptuk meg a működési engedélyt. A kormányhivatal 90 gyermek ellátását, gondozását engedélyezi.